zaterdag 2 maart 2024

 Hallo,


Deze week leerden we nog verder over de dino's. Op de tafel lagen verschillende afbeeldingen van dino's en dan moesten de kinderen goed luisteren naar de omschrijving zodat ze konden achterhalen welk dier juf bedoelde. We leerden het verschil kennen tussen een vlees- en een planteneter. 

Onze moet werkjes werden afgewerkt.



We kregen 3 nieuwe ipads in de klas met daarop onder andere fonemi. Via dit programma kunnen de kinderen verder oefenen in het luisteren naar verschillende klanken (bv waar hoor je vooraan een S?)



We zagen een filmpje over een vulkaan en probeerden er ook 1 te maken in de klas. De kinderen vonden het fantastisch toen onze vulkaan ook uitbarstte en het lava er uit stroomde. 


We speelden verschillende spelletjes en konden een dino puzzel maken van juf Noor.



Volgende week is er de gezonde week op school. Wij gaan werken rond het thema 'sporten is gezond.' Wie wil mag sportmateriaal meebrengen naar de klas: steps, rolschaatsen, skeelers, ... Graag met de naam er op. De kleuters worden gestimuleerd om zorgzaam met elkaars spullen om te gaan, maar een ongelukje kan altijd gebeuren. Gelieve daar rekening mee te houden.
Alle spullen worden 's avonds binnen gezet in ons 2de klasje, daardoor zou ik willen vragen om geen fietsen mee te brengen.

Wie in een sportclub zit (voetbal, basket, dansen,...) mag daar iets over meebrengen zodat hij/zij kan vertellen in de klas (bv kledij, medaille, beker, foto terwijl je kleuter de sport aan het uitoefenen is,...)



Fijn weekend,

juf Kimberley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 Dag mama's en papa's, Deze week werkten we nog verder rond het thema ridders en kastelen. Het contractwerk werd afgewerkt, de laats...