zaterdag 9 maart 2024

 Beste mama's en papa's,

Vorige week was ons thema 'sporten is gezond'. We dachten na waarom sporten nu eigenlijk gezond is, we bespraken verschillende sporten a.d.h.v. de meegebrachte spullen en deden veel bewegingstussendoortjes in de klas. 

Mol en Beer kwamen langs met de letter L (van lopen).
We maakten bij juf een oefening rond beginklanken D of T.


We leerden de tekens + en - kunnen en probeerden die toe te passen. Bij juf maakten de kinderen een werkblaadje waarbij de kinderen er 2 moeten bijdoen (+2) of 2 moeten wegdoen (-2).

Tijdens een gesprek ontdekten we wat we allemaal konden doen met ons lichaam en dat het ook voorkomt dat een ander iets kan wat (nog) niet lukt bij jezelf. 

Bij juf Noor maakten de kinderen menselijke piramides.

Als aanbod konden de kinderen knutselen aan de knutseltafel: een medaille  of een voetbalkroon, gezelschapsspel: nijntje speelt tikkertje, buiten met skeelers, steps of met de skateboard. 






Naast sport is gezonde voeding ook belangrijk en daarom trakteerde de vriendenkring met een gezonde receptie. We konden smullen van: komkommer, tomaatjes, mango, wortel, besjes, frambozen,.... mmm, dat was lekker :) 


Dit weekend is Lars jarig en we vierden donderdag feest voor hem. 


Volgende week doen we nog een weekje verder rond sport. De sportspullen blijven welkom in de klas.

 Woensdag gaan we zwemmen en donderdag nemen we deel aan de activiteit rollebolle. De kinderen gaan met het treintje naar de sporthal in Veurne waar er een namiddag sport en spel op het programma staat. 

Fijn weekend

juf Kimberley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 Dag mama's en papa's, Deze week werkten we nog verder rond het thema ridders en kastelen. Het contractwerk werd afgewerkt, de laats...