zaterdag 27 april 2024

 Dag mama's en papa's,

Deze week werkten we nog verder rond het thema ridders en kastelen. Het contractwerk werd afgewerkt, de laatste kinderen tekenden en schilderden hun kasteel. De kinderen kregen opdrachtkaarten met dieren. Op die manier konden ze te weten komen welk dier in welk huis past. Wie wou kon een smartgame spelen: camelot jr. 



We leerden de symbolen kleiner dan en groter dan kennen (< en >). We herhaalden de verschillende getal beelden (stip, streep, haak, koek,...) en probeerden die te koppelen aan het juiste cijfer.

Na het zwemmen speelden we even het spel 'ben ik een aap?' De kinderen moeten a.d.h.v. ja/ nee vragen proberen te raden welk kaartje er op hun hoofd staat. Dit zal nog regelmatig aan bod komen de komende weken. 

We mochten feest vieren voor Sietske want ze werd 6 jaar. 

We sloten het thema af met een ridderfeest. De kleuters kregen verschillende opdrachten, daarna werden de schildknapen tot ridders geslagen en aten we lekkere pannenkoekjes :)


Volgende week starten we met het thema 'wilde dieren'.

Fijn weekend

juf Kimberley 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 Dag mama's en papa's, Deze week werkten we nog verder rond het thema ridders en kastelen. Het contractwerk werd afgewerkt, de laats...