zaterdag 20 april 2024

 Beste ouders,

De voorbije week leerden we al heel wat nieuwe woorden bij over het thema ridders en kastelen: middeleeuwen, vroeger, poort(wachter), een nar, de troubadour, jonkvrouw, ridder, harnas, helm, schild,... 

Bij juf maakte iedere kleuter een schild, maakten ze een werkblaadje waarbij ze  heel goed moesten kijken en dezelfde gekleurde cirkels zoeken en tekenden we een kasteel a.d.h.v. een tekenversje.




Bij juf Noor kregen de kinderen opdrachten i.v.m. plaats begrippen: op, voor, achter, links en rechts. En konden ze spelen met een prinsessen hinkelspel, teken tablets en puzzels in het thema.

Het contractwerk van dit thema is:

* cijfers verbinden tot 10
* kleuren met een woordlegende
* ruimtelijk inzicht
* woordzoeker

In de klas konden de kleuters zich inleven in de rol van een ridder of jonkvrouw in het kastelenhoek, konden ze spelen met playmobil en een kasteel of kon er gekozen worden om zandkastelen te maken. 




Mol en beer kwamen langs en we leerden over de letter J + we herhaalden het hakken en plakken van woorden.

Volgende week staan volgende uitstappen op de planning:

-) dinsdag namiddag gaan we naar het 1ste leerjaar. Daar zullen de kinderen 3 lesjes krijgen: schrijven, lezen en rekenen. De leerlingen van het eerste leerjaar blijven bij de kleuterjuffen. 
-) woensdag: zwemmen

groetjes,

juf Kimberley 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 Dag mama's en papa's, Deze week werkten we nog verder rond het thema ridders en kastelen. Het contractwerk werd afgewerkt, de laats...